اوج گیری دعوای "سی ان ان" و "ترامپ"

اوج‎گیری دعوای «سی ان ان» و «ترامپ»
تاریخ انتشار : چهارشنبه, ۲۳ آبان ۱۳۹۷

شبکه سی‌ان‌ان  ضمن شکایت از دولت ترامپ خواستار آن شده است که جیم آکوستا خبرنگار این شبکه که اخبار مربوط به کاخ سفید را پوشش می‌دهد، بار دیگر به کاخ سفید بازگردد.

بر اساس این گزارش، شبکه سی‌ان‌ان بر این باور است که لغو مجوز فعالیت آکوستا در کاخ سفید مغایر با حق قانونی آزادی رسانه‌های خبری است.

پس از مجادله لفظی بین دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و آکوستا در یک کنفرانس خبری طی هفته گذشته، کاخ سفید مجوز فعالیت وی را لغو کرده است. ترامپ بارها از شبکه سی‌ان‌ان به‌خاطر انتشار اخبار جعلی انتقاد و این شبکه را دشمن مردم آمریکا معرفی کرده است.

جف زوکر از مدیران ارشد سی‌ان‌ان با ارسال نامه‌ای برای جان کیلی مدیر کارکنان کاخ سفید به‌شدت از این اقدام انتقاد و آن را الگویی برای مقابله و سرکوب هدفمند رسانه‌های خبری ارزیابی کرده است.

در جریان کنفرانس خبری هفته گذشته ترامپ، یکی از کارکنان کاخ سفید سعی کرد تا میکروفن را از جیم آکوستا بگیرد ولی علی‌رغم این اتفاقات، سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید مدعی شده است که دسترسی خبرنگار سی‌ان‌ان به کاخ سفید به این دلیل لغو شده است که وی با دست خود یک زن جوان را لمس کرده است. خبرنگار سی‌ان‌ان این ادعای سخنگوی کاخ سفید را یک دروغ خوانده است.

دراین کنفرانس، زمانی که جیم آکوستا خبرنگار سی‌ان‌ان از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره گروه‌هایی که از طریق مکزیک به‌سمت شمال حرکت می‌کنند سؤال کرد او ضمن انتقاد از این خبرنگار گفت: سی‌ان‌ان باید از داشتن تو خجالت بکشد. شما مردم را ناامید می‌کنید، شما دروغ می‌گویید.

ترامپ خواستار گرفتن میکروفن از این خبرنگار شد و حاضر به پاسخ به او نشد.

شبکه‎ای با پوشش‎دهی ۲۱۲ کشور

«کیبل نیوز نتورک» که به‌صورت اختصاری با نام CNN شناخته می‌شود، یکی از بزرگترین شبکه‌های خبری جهان است که زیر نظر شرکت امریکایی «ترنِر» از زیرمجموعه‌های گروه «وانرمدیا» به‌عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های رسانه‌ای جهان فعالیت می‌کند.

این شبکه تلویزیونی فعالیت خود را در تاریخ اول ژوئن ۱۹۸۰ یعنی ۳۸ سال قبل آغاز کرد و در سال ۱۹۸۵ میلادی توانست به یک شبکه پخش ۲۴ ساعته با برنامه‌های خبری متنوع در امریکا و اروپا تبدیل شود. این شبکه تلویزیونی دو سال پس از راه‌اندازی یک شبکه خبری با نام «هدلاین نیوز» را در اختیار مردم گذاشت که به‌صورت شبانه‌روزی مهم‌ترین اخبار داخلی امریکا و اخبار بین‌المللی در آن پخش می‌شد و طولی نکشید که این شبکه ثانویه هم مورد توجه مردم قرار گرفت.

شبکه CNN از همان ابتدا شعار خود را «رهبر جهانی اخبار» قرار داد و البته در سال‌های بعد شعارهای دیگری را هم برای خود انتخاب کرد. در آگوست ۲۰۱۰ اعلام شد بیش از ۱۰۰ میلیون خانه در امریکا هزینه ماهانه پرداخت می‌کنند تا به محتوای CNN دسترسی داشته باشند. همچنین گفته شد برنامه‌های این شبکه خبری در ۸۹۰ هزار اتاق در هتل‌های مختلف امریکا پخش می‌شود و مردم کانادا هم به‌صورت گسترده مشترک این شبکه کابلی هستند. در ژوئیه ۲۰۱۵ اعلام شد این شبکه تلویزیونی بیش از ۹۶.۳ میلیون مشترک پولی در امریکا دارد و البته برنامه‌های آن به‌صورت مستقیم در ۲۱۲ کشور جهان پخش می‌شود.

شرکت «وارنر مدیا» که بیش از ۳۰ هزار کارمند دارد و از آن به‌عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های رسانه‌ای جهان یاد می‌کنند، مدیریت محتوای CNN را برعهده دارد. این شرکت توسط یک یهودی به‌نام «جان استانکی» مدیریت می‌شود. پس از مذاکرات طولانی سرانجام در اواسط سال ۲۰۱۸ میلادی موفق شد شرکت «وارنر مدیا» به قیمت ۱۰۸.۷ میلیارد دلار به اپراتور مخابراتیAT&T واگذار شود و بر این اساس CNN هم‌اکنون یکی از زیرمجموعه‌های این شرکت مخابراتی محسوب می‌شود. دفتر مرکزی سی‌ان‌ان در شهر آتلانتا در ایالت جورجیای امریکا واقع شده است و این شبکه تلویزیونی به زبان‌های مختلف جهان برنامه‌های خبری خود را به‌صورت مستقیم پخش می‌کند.